Zwyciężcy Deaf Talent

Miejscowość: Wrocław

Zawód: pracownik hurtowni

Talent: poezja w migowym

Opis: Arkadiusz Bazak. Mieszkam we Wrocławiu. Jestem aktorem pantomimy i teatru, reżyserem, prowadzacy zajęć, poezją, wokal migowy, muzyk. Pracuje we Wrocławiu w hurtownii szkolne i biurowe. Ukonczylem szkoły studia kierunek surdopedagogika, szkola studium aktorstwa i spiewu. Tez jestem fotografem, operatorem. Mozna zobaczyc na mojej stronie www.teatr-deaf-poland.com

ZDOBYWCA DRUGIEJ NAGRODY

DSC_0398 DSC_0506

Imię: Maciej

Wiek: 44

Miejscowość: Łódź

Zawód: menedżer

Talent: iluzja

Opis: Nazywam się Maciej Kowalski. Mieszkam w Łodzi. Mam 44 lata. Jestem menedżerem w spółdzielni socjalnej FADO. Mam kochaną żonę Małgorzatę i dwójkę wspaniałych dzieci (syn Aleksander i córka Alicja).
Moją pasją jest iluzja. Zainspirował mnie w latach 80-tych ubiegłego wieku iluzjonista Głuchy ze Szczecina (którego nazwiska niestety nie pamiętam), który był niesamowitym magikiem. Od tamtej pory zajmuję się iluzją. W późniejszych latach moimi idolami był David Seth Kotkin czyli David Copperfield, Michael Ammar oraz Arsene Lupin (Sławomir Piestrzeniewicz). Staram się wymyślać nowe sposoby prezentacji. Występuję okazyjnie na weselach, w szkołach.
Moje dodatkowe pasje to PJM, Kultura Głuchych, grafika komputerowa i montaż wideo, szachy i karty.

ZDOBYWCA TRZECIEJ NAGRODY

Imię: Damian

Wiek: 23

Miejscowość: Kalisz

Zawód: student / trener (lektor) PJM

Talent: poezja PJM z elementami pantomimy

Opis: Damian Rzeźniczak – Głuchy z pięknej Głuchej rodziny od urodzenia wychowany w świecie Głuchych i Kultury Głuchych w Kaliszu. Obecnie student wychowania fizycznego i trener PJM zarówno autor i współautor podręczników do nauki PJM. Pasjonat podróży, literatury zagranicznej, sportu i filmów zagranicznych. Jego życiowe motto to „Carpe Diem”.