Spot „Porozmawiaj ze mną” – Andrzej Piaseczny otrzymał nagrodę w kategorii Edukacja!

Zgłosiliśmy Andrzeja Piasecznego do nagrody w kategorii Edukacja do Konkursu Gwiazdy Dobroczynności. Spot był próbą pokazania, że Polski Język Migowy jest językiem, jak każdy inny. Chcieliśmy dotrzeć do jak największej ilości ludzi z informacją, że jest używany w Polsce, jest piękny i bogaty. Wkład miało wiele osób – organizatorzy, Anna Sacha i Iwona Cichosz, reżyser i scenograf, Kalina Alabrudzińska, a także aktorzy: Andrzej Piaseczny, Łukasz Nowicki, Marcin Cejrowski, Michał Danilewicz, Mateusz Petromichelis, Konrad Pondo, Kamil Zatorski, Marek Śmietana. Premiera odbyła się 23 września w Mazowieckim Instytucie Kultury.

Sama Gala Gwiazd Dobroczynności odbyła się w sobotę 7 lutego. Zwyciężcą w kategorii Edukacja został Andrzej Piaseczny, który nam pomagał w realizacji i promocji spotu! Bardzo byliśmy z tego powodu szczęśliwi!

foto Krzysztof Kuczyk/ www.kuczyk.com źródło: fanpage Gwiazdy Dobroczynności

Naszą misją jest promocja i ochrona kultury Głuchych i Polskiego Języka Migowego. Mamy nadzieję, że zostanie zauważone, jaki jest cenny dla nas. Chcielibyśmy, aby świadomość jego znaczenia dla Głuchych wzrosła. Dzięki waszemu wsparciu nasz cel jest bliżej :)

Spot można obejrzeć poniżej:

Jego przesłanie jest wciąż aktualne. Więcej informacji na temat Kampanii „Porozmawiaj ze mną” można znaleźć na stronie internetowej: www.porozmawiajzemna.pl

Bookmark the permalink.