Teatr Głuchych

Zainicjowaliśmy w sobotę 16 marca 2013 roku powstanie pierwszego Teatru Głuchych w Polsce. Naszym celem jest stworzenie teatru, który zajmowałby się problemami Głuchych, ich życiem, oraz był miejscem ekspresji Głuchych. Chcemy tworzyć spektakle, przedstawienia, poezje, oraz piosenki. Wszystko to w Polskim Języku Migowym! Chcemy pokazać, jak piękny i bogaty jest ten język, a także chcemy zwrócić uwagę na wiele aspektów życia Głuchych.

Odbywają się w tej chwili warsztaty teatralne dla zainteresowanej grupy dzieci, młodzieży, oraz dorosłych. Z pomocą instruktora rozwijamy warsztat aktora. Jest przy tym strasznie dużo frajdy! Wykonujemy ćwiczenia rozluźniające, ćwiczenia pantomimy, śmiejemy się i bawimy. Doskonale spędzamy czas!

Warsztaty odbywają się w klubokawiarni Black Sheep, która mieści się na Al. Jana Pawła II 45A lok. 56 (wejście od Nowolipki). Dzięki uprzejmości i wsparciu Black Sheepa mamy znakomite miejsce na warsztaty! :-)

Poniżej galeria zdjęć – zapraszamy do obejrzenia! :)